Köpevillkor

Priser

Alla priser visas inkl. moms som standard. 

Hållbarhet och förvaring

Våra produkter innehåller inga konserveringsmedel och bör konsumeras som färskvara.
Generellt gäller följande: Praliner och tryfflar håller i 3-4 veckor, kolor/nougat 2-4 månader, chokladkakor och övriga torr varor 3 - 6 månader.

Chokladpraliner bor förvaras mörkt, torrt och svalt mellan 10 och 18 grader. Förvara de inte i kylskåp.

Behöver du din beställning till ett senare tillfälle meddela oss gärna så skickar vi den ut senare med färska praliner. Skriv dina önskemål i kommentarsfältet vid din beställning. 

Betalning och säkerhet

Betalningar på hemsidan hanteras av Klarna via Shopify. 

Din leverans skickas (alt. hämtas i butik) så snart pengarna finns bokförda på kontot, under förutsättning att artiklarna finns i lager. 

Om du har ett företag kan vi ordna en faktura av din beställning. Vänligen kontakta oss via mejl för att beställa dina praliner i så fall. 
Vid betalning via faktura gäller en betalningstermin av 10 dager. Påminnelseavgift är 60 kr. Efter 30 dager tillkommer en dröjsmålsränta av 8%.

Leverans

Efter vi fått in din order försöker vi att skicka ut den så snart som möjligt. 
Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter med förbehåll för lagersaldo.

Praliner är färskvaror och det kan förekomma att vi behöver tillverka din beställning för dig innan vi kan skicka ut den. 

Fraktkostnad tillkommer på varje beställning som ska skickas med posten. (fri frakt vid beställningar över 500 SEK).

Vi skickar de flesta beställningar med DHL. Paketet levereras till ditt närmaste utlämningsställe där du själv hämtar ut paketet när det passar. På detta sätt undviker vi att paketet kommer att ligga ute i solen eller regn.

Önskar du att din paket skickas med PostNord istället kontakta oss då i förväg. 

OBS! Praliner är färskvaror och vi har ingen möjlighet att kontrollera omständigheter hos postombud. Vi skickar din beställning inte ut när utetemperaturen överstiger 20 grader.

Du kan också hämta din beställning själv i vår butik i Docksta. Vi skickar ett meddelande när din beställning är färdig för upphämtning. 

Ej uthämtad leverans

Paket som ej hämtas ut sänds automatiskt i retur till oss enligt postens regler. Vi har inte möjlighet att återbetala något då vi inte kan sälja varorna till någon annan. Kunden står alltså för hela kostnaden.

Skadat gods

Kunden ansvarar själv för att kontrollera transportskador. Synliga transportskador måste alltid anmälas direkt vid uthämtning.

Vid övriga skador såsom tillverkningsskador vänliga kontakta oss direkt.

Felleverans

Om du mot förmodan fått en felaktigt levererad vara ber vi dig ta kontakt med direkt. Med felaktigt levererad vara avses varor som avviker från orderbekräftelsen. Observera att det är kundens ansvar att vid beställning kontrollera att orderbekräftelsen är korrekt och kontakta oss direkt om detta inte är fallet.

Garanti och ångerrätt

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda ångerrätt av livsmedel. Men om du av någon anledning skulle vara missnöjd med ditt köp så vill vi gärna att du hör av dig så ser vi vad vi kan göra.

Bokningsvillkor Workshop

Bokningen är bindande. I händelse av sjukdom eller förhinder har du rätt att överlåta din kursplats till en familjemedlem eller vän utan kostnader. Det kostar heller ingenting att avboka din plats fram till två veckor innan bokat kurstillfälle startar. Vid avbokning 0 - 2 veckor före bokat kurstillfälle får du betala 50% av priset.
Om ni har ett presentkort ska detta tas med och lämnas in.

Barn under 16 år måste vara i sällskap av vuxen deltagare.

Vi förbehåller oss rätten att boka om dig till en annan datum i fall det inte finns tillräckligt med deltagare eller om kursledaren är sjukskriven.

Viktigt om dina personuppgifter

Från och med den 25 maj 2018 ersatte GDPR (General Data Protection Regulation) den svenska personuppgiftslagen. GDPR är ett omfattande regelverk för hur vi som e-handlare får behandla dina personuppgifter.

I och med att du handlar hos oss så godkänner du vår behandling av dina personuppgifter. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina uppgifter i vår privacy policy.
Har du frågor kring dina personuppgifter kan du kontakta oss på info@jeltsjeschokladpraliner.se.

Fel i publicering

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter och bilder som visas eller skrivits felaktigt på webbplatsen. Vi reserverar oss för prisjusteringar, lagerförändringar och ev. tekniska fel på webbplatsen, webbläsaren eller i hårdvara såsom nätverk och servrar.

Vi reserverar oss också för eventuella färgskillnader som kan finnas mellan produktbild och verkligheten.

 

Företagsuppgifter:

Jeltsjes Chokladpraliner / Skulebergets Frestelse AB
Järngatan 6
87396 Docksta
Tel. +46(0)727367906
E-post: info@jeltsjeschokladpraliner.se

Org. nr. 559166-6705
Företaget innehar F-skattsedel

Bankgiro: 5284-5310