Om oss

År 2009 flyttade Jeltsje Hiemstra - Hofstra från Nederländerna till Docksta. Hon hade som hobby att tillverka Belgiska chokladpraliner och började hennes företag Jeltsjes Chokladpraliner. Det började småskaligt i ett godkänt kök men efterfrågan vaxade snabbt. Hon flyttade till garage utrymmet av Bed and Breakfast Villa Orrbacken. I 2011 vann hon silver med chokladpralinen Skulebergets hemlighet som även idag finns kvar i sortimentet. 

I 2018 började Sarayke de Jong som också kommer från Nederländerna att jobba hos Jeltsje och i 2019 var det dags för Jeltsje att börja njuta livet som pensionär. Sarayke har tillsammans med sin man Evert fortsatt och utvecklad butiken. I 2019 flyttade vi butiken till Dockstavägen 31, mittemot fotbollsplanen. Där började vi även att driva café till. I 2022 började vi även att tillverka Italiensk glass. 

Snabbt visade sig det att även det nya butiken hade för litet utrymme för det växande företaget. Vi fick möjligheten att köpa Dockstavägen 26, gamla kansliet av DBTK. Vi har totalrenoverat den och flyttade chokladbutiken och tillverkningen ditt i april 2023. Under sommaren hittar du vårt glass i 'gamla' butiken som idag är en glassbar som kallas för Saras Glassfabrik. 

Vi tillverkar alla chokladprodukter själv i vårt stora chokladkök som finns i källaren under chokladbutiken. Alla är välkomna att komma ned för trappan och titta in genom ett stort fönster.

Hoppas vi ses i Docksta!

Sarayke och Evert
Jeltsjes Chokladpraliner